rc modell My Account  Cart Contents  Checkout  
  Top » Catalog My Account  |  Cart Contents  |  Checkout   
Categories
Acessories (149)
Airplanes - scale (5)
Ball bearing (22)
Bateries-> (26)
Beginner sets, rubber powered (10)
Beginners RC sets (4)
Boat accesories (58)
Boats-Submarines-> (25)
Buildings and rail (5)
Cables, connectors and shrinktub-> (40)
Chargers and PSU (8)
Combustion engine and accesories (74)
Crystal oscillators (5)
Electromotors-> (44)
Electronis Speed Controllers and (19)
EP airplanes-3D (1)
EPP-EPS models (14)
Floats (5)
Fuel, oil (2)
Gliders and EP (10)
Helicopter-> (218)
Kites (7)
Magnets (3)
Materials-> (232)
Model simulator (3)
Propelers and accessories (128)
Quad-copter (7)
RC (2)
RC cars-> (78)
Receivers (6)
Red Baron magazine (60)
Sale last pieces-> (75)
Scale-> (19)
Servo (22)
Sun Toys (1)
Tank (6)
Tools (34)
Wood construction kits (9)
Manufacturers
What's New? more
Gear DUBRO 102mm
Gear DUBRO 102mm
0
Quick Find
 
Use keywords to find the product you are looking for.
Advanced Search
Information
Shipping & Returns
Privacy Notice
Conditions of Use
Contact Us
Szülinapi visszapillantó HEADING_TITLE

Úgy 40 évvel ezelőtt építettem az első repülőmodellemet. Már előbb is "megfertőzött" e hobbi, csak még túl fiatal voltam ahhoz, hogy elmerülhessek e varázslatos világban.
A 90-es évek elején, immáron családi kötelékben a nagy változások idején már tudtuk, hogy vállalkozók leszünk, és a modellezés lesz a családi megélhetés alapja. Mert olyasmit "kell" csinálni, ami örömöt is szerez, nem csak anyagiakat. Voltak rövid életű próbálkozásaink is, és okultunk a fél sikerekből. 93 Őszén belevágtunk. A hazai piac kínálatának bővítésére vásároltunk sok repülőt. Velük keltünk, velük laktunk (a szó szoros értelmében mert nem volt raktárunk), velük utaztunk a versenyekre, jártuk az országot. Így működött az akkori modellboltok ellátása.
Versenyszerűen űztük a CO2 (F1K) az RCV (kétkormányos vitorlázók) és a HLG ( Hand Launch Glider azaz kézi feldobós vitorlázó) modellezést így természetesen a választékunkba jöttek a CO2-es motorok, robbanós és elektromos motorok, távirányítók, és építőanyagok… Megállni már nem lehetett.
1995 több okból fontos a vállalkozás életében. Végre megalapítottuk az első műhelyt, ahol balsafa feldolgozással kezdtünk foglalkozni. Arról nem is beszélve, hogy a nappaliból átkerültek az eladásra váró modellek a műhely egyik szegletébe, amit raktárnak becéztünk. Ez annál is inkább fontos volt, mert megszületett az első gyermekünk. Mégsem pólyázhattuk a fiunkat egy Tréner dobozában! Több ezer balsafa lapot vágtunk, és csiszoltunk le a modellezők részére. A levágott balsafa léceknek számát sem tudjuk.
Már csak modellezőket kellett toborozni. Éveken keresztül ősztől tavaszig a kisiskolásokkal foglalkoztunk. Nyáron a Szünidödősök idejét töltöttük ki alapfokú játékos modellező tanfolyamokkal. A tanfolyamok részére kifejlesztettük az Alpha siklómodellt és a Bogár gumimotoros modellt amelyeket a mái napig előszeretettel építenek a kezdők.

A dolgaink jól alakultak, de a balsafa vágásánál, és az addig készített kis modell készleteknél többet szerettünk volna...
1996-ban a régi dédelgetett álom valóra vált. Elkészült az első saját építő készlet a Rainbow vitorlázómodell. Ez sokkal több volt, mint az addig készített kis siklómodellek. A sima vitorlázó modellt követte az elektromos változat a Rainbow-E. Azok részére, akik nem szerettek vitorlázni elkészítettük a kis Trainer motoros modellt, amelyik olcsó 1,5-2,5ccm robbanó motorral repült és ennek az elektromos változatát is. Sok, ma is aktív modellező ezeken tanult építeni, és modellt vezetni. Többeket mi tanítottunk meg repíteni oktató távirányítóval, mert bizony senki sem születik pilótának. Elkel egy kis segítség az első lépéseknél.
1997 ismét egy jelentős év az életünkben. A kevésbé tapasztalt modellépítők kedvében járva, és követve a divatot, elkészítettük a Rainbow és Trainer modelljeink összeépített és bevont (ma már ez teljesen természetes) ARF (Almost Ready to Fly) változatát, a családunk pedig kibővült a legszebb modellünkkel – megszületett a kislányunk.
1998 új irányba indultunk. Modellboltot nyitottunk Csepelen. Mi is Árpád földjén telepedtünk le. Ez nagyon lefoglalta erőinket így háttérbe szorult a modellek fejlesztése és gyártása, de így is két modell készült el: az A1-es méretű vitorlázó- a Max és a sikeres HLG modell a Skyhawk.
1999-ben a modellezés népszerűsítéséért és az újdonságok bemutatására megrendeztük a HUNGAROMODELL Kiállítást és Vásárt. Első ízben a Flamenco Szállóban három napon keresztül zsúfolásig telt teremben találkozhattak a modellezést-makettezést kedvelők és művelők, valamint a modellezésből élők. Ilyen még nem volt kis hazánkban. Annyira jól sikerült, hogy még négy alkalommal megrendeztük. Az utolsó két alkalommal a helyszín a Petőfi Csarnok volt. Itt birtokba vettük nemcsak a teljes épületet , de még a csarnokot körülvevő füves területeket is. Végre Budapesten, egy helyen repülő, autó, hajó, helikopter, modellvasút és a makett is ! Jó buli volt!
2001-ben közben elkészültek az akkoriban kibontakozó új divatnak megfelelően a mi Park Flyer-jeink (park repülők) az Easy Fly és a 3D figurákra is alkalmas mikro műrepülőnk, amelyet egyszerűen „3D”-nek neveztünk.
Új kihívásokat keresve a fejlesztésben a Scale (élethű) modellek sorában az I. világháborús Fokker E1 vadászrepülő modelljét és egy üvegszövet erősítésű műgyanta törzsű segédmotoros vitorlázómodellt a Nova-át fejlesztettünk 2002-ben.
2003-ban történt talán a legnagyobb előrelépés a vállalkozásunk életében. Sikerült átköltözni az új, saját üzlethelységünkbe. Kétszer akkora területünk lett egy csapásra mint azelőtt. Akkor hirtelen szinte meg sem tudtuk tölteni áruval. Bezzeg mára már ezt is kinőttük. Az új bolt felfuttatása évekre leállította a modellek fejlesztést.
De repülőt tervezni és gyártani még nagyobb kihívás! Az új trend a hab repülő lett. Az új anyag amivel ismerkedtünk: a Depron. Nem haboztunk, inkább "haboztunk", CNC habvágó gépet vettünk. Saját elképzelésünk szerint elkészült az Extra 300 Depron. A modellező világban robbanásszerű változások történtek. Megjelentek a kefenélküli motorok és szabályozók, valamint a Lipoly akkumulátorok elfogadható áron. Végre lett a modellekben nagy teljesítményű és olcsó meghajtás és könnyű akkumulátor . A szemfüles modellépítők felfedezték az új forradalmi építő anyagot, az EPP-t. Ez az anyag szinte egy csapásra kiszorította a balsa fát.
2006-ban mi is csatlakoztubk a külföldi modellgyártókhoz az EPP modellek gyártásában. A modellező társadalomban, a „Nándi féle Extra” néven meghonosodott EPP modellünket a megjelenése óta sokan kedvelik, mert 2 az1-ben gép, szelíd is lehet, és adrenalin növelő is. Nem utolsó sorban úttörőként ez volt a hazánkban előállított első EPP építőkészlet. Ugyan ebben az évben követte a kétfedelű Ultimate.
2007-ben készítettük a kicsiknek a "gyerekfuttató" dobálós Foamhawk-ot. Ez a Skyhawkunk "habosított" változata. Nagy-nagy kedvencünk, csak úgy tarkállik az ég egy-egy - gyermekrendezvényen . Az EPP hab modellekkel kezdők részére elkészült a Piper J3.
A habból is megárt a sok! 2008-ban visszakanyarodtunk az „igazi” faépítésű modellekhez. Ehhez beszereztünk a műhelybe egy CNC lézervágó gépet. Most már ezzel a technológiával sokkal könnyebb gyártani, mint a kezdetekben sablonhegyekkel és csiszolófával. A modell típusok kiválasztásában legtöbbször a barátaink igényeire támaszkodtunk. Elsőként a 2,3m fesztávú Diablotin született. Ezt követte a vegyes építésű (epoxi törzs, lézervágott szárny) Diabolo, néhány kis siklómodell, majd közegváltással a Szellő 800 a Szellő 400 vitorlás hajók és a légcsavaros mocsárjáró 2009-ben.
2010-ben nagy fába vágtuk a lézervágónkat! Egy kedves barátunk megkért bennünket, vágjunk neki 2m fesztávú Tiger Moth repülőt. Mivel nekem is tetszett a gép addig gyúrtuk, ragasztottuk, amíg lett belőle egy építődoboz. Azóta már mások is sikerrel megépítették. Ebben az évben készült még egy kecses kabinos yacht is a Diana 500, és ekkor született meg az egyik legsikeresebb modellünk, az RC Foamhawk. Az RC Foamhawk a modellezők szerint- egyike az országban található legjobb kezdő modellnek: (ajánlott 7-77 éves korig). Nagyon népszerű az ezzel a modellel rendezett verseny sorozat is, a Foamhawk kupa.
2011-ben tombolt a Vörös Báró mánia, így hát logikus volt, hogy csináltunk egy saját háromfedelűt, amely csodálatosan repül is!
Később elkészültek a kedvelt építődobozaink: Easy Fly II 1,3m; Rainbow 2012 1,8m és sok más depron , EPP és balsafa modell…

Dióhéjban ennyit az elmúlt évekről. Nem volt könnyű, de unalmas sem.
Szó szerint a semmiről indultunk, a kitartó és pontos munka azonban, ha lassan is, de meghozza gyümölcsét. Ma már több mint száz saját tervezésű és kivitelezett modellünk, tartozékunk van…

Köszönet mindenkinek, aki mellettünk állt, és támogatta munkánkat, akár mint modellező, vagy mint segítő kezet nyújtó barát.

Shopping Cart more
0 items
Bestsellers
01.Pine Strip 3×3mm
02.3,5mm gold kontakt male/female
03.Balsaplank 1,5x100x930
04.EPS foam 6x1250x800
05.Pine Strip 2×3mm
06.Pine Strip 5×5mm
07.Balsaplank 3x100x930
08.Aerobond MEDIUM 20g
09.Pine Strip 3×20mm
10.Pine Strip 2×2mm
Specials more
carbon square rod 10x0,5mm/1000mm
carbon square rod 10x0,5mm/1000mm
0
0
Reviews more
There are currently no product reviews
Languages
Magyar English
Currencies

Copyright © 2020 SZÁN modellshop
Powered by osCommerce